Cissly

Op deze pagina ga ik over boeken praten en waarom ik ze wel of niet leuk vind en ik geef ze een cijfer. Het eerste boek waar over ik wil praten is .

The fault in our stars (John Green) Dit boek is mijn favorite boek omdat het vertelt dat niet alles een happy ending hoeft te hebben. The fault in our stars (in het Nederlands de fout in ons weefgetouw) gaat over een meisje Hazel Grace Lancaster, die kanker heeft. Op een dag komt ze bij haar praatgroep Augustus Waters tegen, die ook kanker heeft gehad. Het klikt meteen en er ontstaat een vriendschap. Ze doen veel dingen samen en wisselen hun favoriete boeken met elkaar uit. Langzaam beginnen ze meer voor elkaar te voelen. Later gaan ze naar Amsterdam om hun favorite schrijver te ontmoeten.

Beoordelings woorden: Mooi, Huilen, Grappig, Liefde, Boeken.

Mijn mening: Ik vond het boek geweldig het was grappig, romantisch, emotioneel en vooral lief nadat ik het boek had gelezen wilde ik meer. Het is en blijft mijn favorite boek misschien is het een cliché maar dat maakt mij niet uit! Ik zou graag zo'n relatie hebben als Augustus en Hazel hadden. Ook al is het einde minder fijn hun relatie was geweldig en iedereen zou zo'n relatie moeten hebben en vooral het boek lezen.

cijfer: 9,5

.

.

Turtles all the way down (John Green) Aza Holmes is een 16-jarig meisje dat lijdt aan angststoornissen. Zij is geobsedeerd door een snee in haar vinger en blijft in haar gedachten bezig met de bacteriën die zich in haar lichaam bevinden of daar willen binnendringen. Met haar vriendin Daisy Ramirez probeert ze een beloning van 100.000 dollar binnen te halen. Dit bedrag is uitgeloofd voor de opsporing van Russell Pickett, een miljardair die fraude heeft gepleegd en spoorloos is verdwenen. Aza kent zijn zoon Davis nog van vroeger toen zij deelnamen aan Sad Camp, een kamp voor kinderen die een familielid zijn verloren. Nu de vader van Davis verdwenen is en zijn moeder jaren geleden overleden is, moet Davis voor zichzelf en zijn 13-jarige broer Noah zorgen. Aan geld ontbreekt het hen niet. Hun vaders geld zullen ze echter niet erven, want dat laat hij na aan zijn tuatara, een op een hagedis lijkend reptiel. Op aandringen van Daisy zoekt Aza Davis op. Daarop raken Aza en Davis verliefd. Vnden ze de vader en krijgen ze het geld?

Beoordeelings woorden: Roman, Starwars, Zoektocht, Dood

Mijn mening: Ik vond aan het begin het boek best saai want dan gebeurt er nog best weinig maar als je er eenmaal in zit is het boek echt heel erg leuk ik vond het vooral leuk dat ik plaatsen ging bedenken waar Russel kon en aanwijzingen ging zoeken in het boek waarom en hoe hij dingen had gedaan. Ook vond ik het zielig dat Russel zijn kinderen had achteglaten want je las hoe verdrietig Noah was en dat deed mij echt pijn. Maar het niet zo fijne gedeelte vond ik de gedetailleerde angsstoornis waar Aza aan leiden omdat ze heel de tijd in haar vinger zat te peuteren en er schoonmaak middelen in deed.

cijfer: 7,5

.

.

Zes seconden (Danielle Bakhuis) Jasmijn is bij haar beste vriendin Jacky thuis, samen met Olivia en Hanna. Hier wordt het spel van de ‘zes seconden’ geintroduceerd, dat zij hebben verzonnen naar aanleiding van de Afrekening bij het Feest. Dit is allemaal geheim en exclusief, maar Jacky heeft toegang weten te verkrijgen. Bij de Afrekening gaat het erom dat er enkele personen geld in de pot gooien, waarbij ieder voor het geld mag gaan staan op ieder moment om het geld te pakken. De anderen mogen diegene dan in elkaar schoppen en slaan gedurende zes seconden. Daarna wordt het overige geld verdeeld over de resterende personen. Omdat zes seconden bijna niks is, geven de vriendinnen elkaar de gekste opdrachten van zes seconden lang die ze moeten uitvoeren. Al vrij snel na de laatste opdracht die Jasmijn kreeg en gefilmd is, hoewel zij deze nog niet kan bekijken omdat ze nog een oude telefoon heeft, moeten ze naar het Feest in zwarte kleding.

Beoordelings woorden: zes seconden, challenges, vriendschap, zoektocht, waarheid.

Mijn mening: Ik vond het boek overal best saai de enige stukken die leuk waren was de afrekeningen in het einde. ik vond het oke geschreven omdat het een langdradig verhaal is kan ik mijn aandacht er niet goed bij houden. Het gaat alleen er om wie het nou was bij de afrekening en je kunt een boek echt langer maken dan het hoeft te zijn en dat hebben ze bij dit boek gedaan!

cijfer: 5

.

.

Dorst (Esther Gerritsen) Dorst gaat over de relatie tussen Coco en haar moeder Elisabeth. Het verhaal wordt verteld in korte hoofdstukken, afwisselend vanuit moeder en dochter. Elisabeth en Coco zien elkaar bijna nooit en komen elkaar op een dag bij toeval tegen. Elisabeth vertelt haar dochter dan dat ze niet lang meer te leven heeft. Coco vindt dat ze haar moeder moet helpen en trekt bij haar in hoewel haar moeder daar juist niets van moet hebben. Elisabeth heeft haar werk in een lijstenmakerij altijd heel goed gedaan, maar is als moeder tekortgeschoten. Coco is gestrand in haar studie Russisch. Hans, haar vriend van middelbare leeftijd die ze bij toeval heeft ontmoet in een wasserette, staat op het punt om haar te verlaten. Toen Coco klein was, zijn er vreemde dingen gebeurd. Zo sloot Elisabeth haar dochter op toen ze nog geen twee jaar was, volgens vader Wilbert. En wat is er precies gebeurd toen Coco met haar fietsje door de serreruit reed? Coco wil dat van haar moeder weten. Elisabeth geeft haar sociaal wenselijke antwoorden. Coco verliest zich in grensoverschrijdend gedrag. Ze drinkt veel te veel en heeft seks met wildvreemde mannen. Wanneer Elisabeth haar einde voelt naderen, gebruikt ze haar laatste krachten om Coco op te sluiten op haar kamer. Pas dan kan ze sterven. Haar 'hemel' vult zich met haar dierbare spullen, die wonderlijk genoeg weer helemaal gaaf zijn. Coco besluit in het huis van haar moeder te blijven wonen. Maar eerst zal ze nog een keer, geheel vrijwillig, door het serreraam gaan.

Beoordelings woorden: gedailleerd, seks, moederdochter relatie, kanker, familie.

Mijn mening: Ik vond het boek best saai en verwaarend het karakter van de moeder was nogal vervelend want ze wilde geen hulp hoe veel moeite Coco ook deet, de relatie met Coco en haar oudere vriend was ook niet heek gezond zij mocht niks van hem en ze hadden veel gedetailleerde seks wat niet perse leuk was om te lezen, maar het moest omdat ik er een boeken toets over was ik zou het boek niet aanraden tenzij je van rare niet leuk te lezen verhalen houd maar dat is jouw mening.

Cijfer: 3

.

.

Everything, Everything (Nicola yoon) Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van ‘spoilende’ boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar kwam wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische oceaan Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg… everything, Everything gaat over het verlangen naar het onberijkbare en over alles wat we op het spel zetten voor de liefde.

Beoordelings woorden: star cross lovers, ziekte, online chatting, liefde, liegen.

Mijn mening: ik vond het boek heel erg leuk om te lezen omdat het echt voelt,er staan leuke tekeningen in, er zijn veel plottwisten en vanaf de eerste zin is het boek al leuk, het is een van mijn favorite boeken ik zou het zeker aan raden voor mensen die the fault in our stars ook leuk vonden.

cijfer: 8

.

.

Droom Prins (Greetje van den Berg) Lydia(17) is het nakomertje in een evangelische gezin(Buysrogge). Haar broers en zussen zijn getrouwd en druk bezig met hun carrières. Lydia komt Via het internet in contact met Romeo en al gauw volgt er een ontmoeting. Lydia is in de wolken dat zo'n leuke jongen zoveel belangstelling voor haar heeft. Hij verwent haar met aandacht en cadeautjes, en Lydia verandert zowel in haar uiterlijk als in haar houding.Haar vriendinnen ziet ze nauwelijks meer en ze heeft steeds vaker ruzie met haar ouders. Ondanks de waarschuwingen van haar ouders en vriendinnen komt Lydia onder invloed van een loverboy. Dan vertelt Romeo haar dat hij flinke schulden heeft die hij niet kan betalen en vraagt hij Lydia om hulp.

Beoordelings woorden: loverboy, prostitutie, liefde, online chat, bezorgde ouders.

Mijn mening: Ik vond het boek interessant om te lezen en het gaf ook de boodschap dat we moeten opletten met wie we chatten en afspreken. Het boek was leuk om te lezen en is echt een aanrader.

Cijfer: 7